facebook twitter google rss
logo


חדשות ועידכונים

ברוכים הבאים לאתר החדש


חלוקת רכוש

עו"ד דניאל שרז מומחה בדיני משפחה וחלוקת רכוש, ייעוץ משפטי, ייצוג וליטיגציה מקצועית, תוך הפגנת ידע מעמיק ופרקטיקה מגוונת המבטיחים הליך משפטי ממוקד ויעיל שיביא למימוש כל זכויותיכם, מתוך הבנה מעמיקה בכל המרכיבים המשפטיים ומחויבות ערכית לתוצאות והישגים מרשימים.

חוק יחסי הממון: חלוקת רכוש
פתיחת תיק גירושין כרוכה במחלוקות שונות ובהן חלוקת הרכוש המשותף שנצבר לאורך שנות הנישואים ולעיתים אף לפני כן. בהתאם לחוק יחסי ממון נקבע כי כל הרכוש המשותף לבני הזוג, שייך לשניהם, ללא קשר לרמת הפרנסה של כל צד וללא חשיבות על שם מי נרשם הרכוש בפועל. זאת ועוד, בני זוג המצויים בסכסוך גירושין ואינם מצליחים להגיע להסדר חלוקת רכוש בינהם, רשאים בהתאם לתנאים מסוימים להגיש תביעת חלוקת רכוש לביהמ"ש למשפחה או לבית הדין הרבני גם כאשר הגירושין עדין אינם בעלי תוקף משפטי וגם אם לא הגישו תביעת גירושין. כך או כך, חשוב מאוד לנהל חלוקת רכוש באופן מקצועי ומבוקר בסיוע עורך דין גירושין מומחה במחלוקת רכוש, אשר יפעל בנחישות למיצוי ומימוש כל זכויותך. 

פירוק שיתוף
כל אחד מבני הזוג רשאי להגיש בקשה לפירוק השיתוף במהלכו ימכר הנכס המשותף הרשום על שניהם ותמורתו תחולק באופן שווה בין שני הצדדים. הליך זה ניתן למניעה ל ידיי הצגת צו למדור ספציפי מאת בית הדין הרבני.

במדינת ישראל ישנם מס' תקנות בנושא חלוקת רכוש המתייחסות לתקופות שונות:
·    זוגות אשר נישאו משנת 1974 והלאה – רכושם יחולק בהתאם לתקנות הסדר איזון המשאבים הקובעות כי רק במקרה של פקיעת הנישואין, דהיינו בשעת גירושין או מות אחד מבני הזוג, יהיה זכאי בן הזוג השני לתבוע חלוקת רכוש משותף. לפיכך, הרכוש אשר נצבר במהלך שנות הנישואין יתחלק  באופן שווה בין בני הזוג ואילו  רכוש אשר היה שייך לאחד מבני הזוג מלפני הנישואין א כזה שנתקבל בירושה / מתנה יהיה שייך רק לאותו בן הזוג  יוותר של אותו בן זוג. לאחרונה הוכנס תיקון לחוק וניתן לתבוע איזון משאבים אף קודם לפקיעת הנישואין בהתקיים תנאים מסויימים.
·    זוגות שנישאו לפני שנת 1974 וידועים בציבור – רכושם המשותף יחולק על פי תקנות חזקת השיתוף. הקובעות כי כל רכוש שנצבר במהלך הנישואין, ובכלל זה נכסים עסקיים, יהיה שייך לשני בני הזוג ושניהם בעלי זכות קניינית עליו. (ללא קשר על שם מי נרשם הרכוש)

מה כלול בהסדר חלוקת רכוש?
רכוש משותף כולל כל מה שצבר הזוג במהלך שנות הנישואין ובכלל זה:  נכסי מקרקעין, רכבים, קופות גמל, פנסיה, חובות משותפים (להוציא חובות שנצברו לאחר פתיחת הליך הגירושין ולא בידיעת בן הזוג וחובות פיקטיביים), חסכונות ונכסים שצבר עסק לרבות נכסי מוניטין. רכוש שהיה שייך לאחד מבני הזוג לפני הנישואין לרוב ישאר בידי הצד שהביא אותו, אך לא בהכרח. כך גם לגבי רכוש שהתקבל במתנה או בירושה במהלך הנישואין יועבר לצד שירש אותו ולא יהיה חלק מהסכם חלוקת רכוש אלא במקרים מיוחדים. כל הנאמר לעיל בטל ומבוטל באם חתמו שני בני הזוג על הסכם ממון הקובע חלוקת רכוש אחרת.
 
הסכם חלוקת רכוש
ברוב תיקי הגירושין, שאיפת שני בני הזוג הינה להגיע לפתרון הטוב ביותר והוא לסיים את השותפות ברכוש על ידיי הסכם חלוקת רכוש מרצון ובהסכמה מלאה. מומלץ להעזר בשירותי עו"ד גירושין מומחה להסכמי חלוקת רכוש, מחוץ לכותלי בית-המשפט, אשר יערוך וינסח בשקיפות ובשיתוף הסכם רכוש מקיף
והוגן, הכולל את כל הסוגיות בנדון. דרך פיתרון זו תמנע מאבק מכוער וממושך בבית המשפט, מאבק אשר מרע לכל הצדדים ובמיוחד לילדים.

משרד עו"ד דניאל שרז
עו"ד דניאל שרז וצוות משרדו המסור, פועלים במגוון אסטרטגיות המבטיחות ללקוח פתרון הולם למחלוקת חלוקת הרכוש, ובכלל זה עריכת הסכם בדרך הפשרה, או בשעת הצורך, יצוג מקצועי וליטיגציה מיומנת בבית המשפט. עו"ד דניאל שרז הינו בעל יכולות מקצועיות ובינאישיות גבוהות במיוחד, המאפשרות לו לגשר בין שני הצדדים ולהביא לראיית האינטרסים המשותפים לצדדים, באובייקטיביות ושקיפות מלאה.

נשמח לשמוע מכם ולעמוד לשרותכם בכל עת.